Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат знає, як краще карати за незаконну установку спецсигналів

29 січня 2013, 10:11
195
0
Реклама

Незважаючи на достатню нормативну врегульованість порядку встановлення і використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв на транспортних засобахмають місце випадки незаконного встановлення і використання вказаних пристроїв. Це призводить до неправомірного втручання в звичайний режим дорожнього руху і є причиною створення аварійних ситуацій на дорозі, засмучується народний депутат Сергій Мищенко.

Законопроектом № 2089 пропонується ст.122-5 КоАП викласти в новій редакції. Так, порушення вимог законодавства відносне використання на ТС спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв, за задумом автора, спричиняє за собою накладення штрафу від 2000 до 2500 неоподатковуваних мінімумів.

Порушення вимог законодавства по встановленню (наданню неправомірного дозволу на установку, установку без відповідного дозволу, інші порушення вимог законодавства по установці) на ТС вказаних пристроїв - спричиняє за собою накладення штрафу 2500 - 3000 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією цих пристроїв.

Наявність або використання на транспортних засобах спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв, які були встановлені з порушенням вимог законодавства, або не були зняті відповідно до законодавства, - тягне штраф 3000 - 4000 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією пристроїв.

На даний момент ст.122-5 КоАП передбачає штраф за порушення вимог законодавства відносно установки і використання на ТС специальныхсигналов - 2500 - 3000 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією пристроїв. Такий розмір штрафу діє з весни 2012 року (Закон № 4082 - VI).

Ухвалення законопроекту повинне забезпечити зменшення випадків неправомірного втручання в звичайний режим дорожнього руху і збільшити об'єм надходжень до Держбюджету від штрафів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини