Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За злочини юрособ штрафуватимуть на суму до 75 тис. грн.

24 січня 2013, 09:28
187
11
Автор:
Реклама

Кабмін вніс до парламенту законопроект № 2032 по впровадженню заходів кримінально-правового характеру відносно юридичних осіб. Так, пропонується доповнити Загальну частину Карного кодексу розділом XIV - 1 "Заходи кримінально-правового характеру відносно юрособ".

Основою для застосування до юрособи заходів кримінально-правового характеру є здійснення самостійно або в співучасті злочину від імені і в інтересах такої юридичної особи його керівником, засновником, учасником або іншою уповноваженою особою, а також використання такими особами у будь-який спосіб юрособи з метою здійснення, приховання злочину або його наслідків.

Заходи кримінально-правового характеру не застосовуються до юрособ публічного права, які повністю містяться за рахунок державного або місцевих бюджетів, а також до міжнародних організацій.

Передбачається, що до юрособ застосовуватимуться:

1) штраф в розмірі від 5 до 75 тис. неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян;

2) заборона займатися певним видом діяльності на термін від 3 місяців до 3 років;

3) конфіскація майна;

4) ліквідація (застосовується судом у разі скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину).

Ряд змін і доповнень планується і відносно КПК. Зокрема, представником юрособи, відносно якої розпочато карне виробництво, може бути особа, яка має право бути захисником; керівник або інша особа, уповноважена законом або засновницькими документами; працівник юрособи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини