Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Колесниченко задумав реформи для дошкільників

23 січня 2013, 12:41
120
2
Реклама

Об поввышении якості дошкільної освіти замислився нардеп-регіонал Вадим Колесниченко, і став ініціатором законопроекту № 2020 "Про внесення змін до Закон "Про дошкільну освіту" (відносно організації учбово-виховного процесу)".

У документі чітко визначена вікова періодизація дитини: вік немовляти (до 1 року); ранній вік (від 1 до 3 років); молодший дошкільний (від 3 до 4 років); середній дошкільний (від 4 до 5 років); старший дошкільний (від 5 до 6 (7) років).

Серед запропонованих змін - введення безкоштовного живлення у дитсадах для дітей, які досягли старшого дошкільного віку (від 5 до 6(7) років). Також пропонується введення обов'язкового медичного обслуговування дітей в усіх дошкільних учбових закладах (зараз відповідна норма звучить як "забезпечуються постійним медичним обслуговуванням"але депутат хоче доповнити її ще і словом "обов"язково" забезпечуються.".).

Передбачається узаконити можливість створювати корпоративні приватні дошкільні учбові заклади (на приватній власності суб'єкта господарювання - юридичної особи). А у селахселищах, де відсутні спеціально побудовані окремі приміщення, дошкільні установи (групи) можуть відкриватися на базі загальноосвітніх учбових закладів з правом безвідплатного користування приміщеннями, устаткуванням або в пристосованих приміщеннях, і за умови дотримання санітарного законодавства. Планується і впровадження инклюзивного навчання дітей з особливими потребами - створення спецгруп в дитсадах.

Крім того, законопроект усуває недолік чинного Закону "Про дошкільну освіту" - дублювання повноважень ведення обліку дітей дошкільного віку - з одного боку, органами управління системою дошкільної освіти і, з іншого боку, держадміністраціями і органами місцевого самоврядування. За останніми органами проект закріплює повноваження по веденню обліку дітей, відвідуючих дошкільні учбові заклади.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини