Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дітей планують захищати від поширення позитивної інформації про одностатеві сексуальні стосунки

3 січня 2013, 14:18
206
0
Автор:
Реклама

Свою стурбованість одностатевими стосунками і впливом пропаганди подібного "способу життя" на уми дітей і не лише депутати перенесли і в нову Верховну Раду. В. Колесниченко знову зареєстрував в парламенті свій проект закону про заборону, спрямованої на дітей пропаганди гомосексуалізму (№ 1155).

Нагадаємо, що проти цього і ряду інших схожих законодавчих ініціатив неодноразово виступали громадські об'єднання, рада при Уповноваженому з прав людини. Крім того, в грудні минулого року Європарламент призвав не ухвалювати законидискримінуючі сексменьшинства.

Під пропагандою одностатевих сексуальних стосунків депутат має зважаючи на умисну діяльність, яка має на меті і (чи) виражається в поширенні якої-небудь позитивної інформації про одностатеві сексуальні стосунки, що може негативно вплинути на фізичне і психічне здоров'я, моральний і духовний розвиток дитини, в т. ч., сформувати у нього помилкові уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних шлюбних стосунків, а в майбутньому вплинути на його вибір сексуальної орієнтації.

Але, незважаючи на таке формулювання, В. Колесниченко підкреслює, що цей закон не регулює громадські стосунки у сфері приватного життя, і крім того, не є пропагандою одностатевих сексуальних стосунків популяризація ідей толерантності.

Відповідальність за подібну поведінку автор документу пропонує ввести адміністративну і карну. У рамках КоАП за пропаганду одностатевих сексуальних стосунків, спрямовану на дитину, яка може негативно вплинути на його фізичне і психічне здоров'я, моральний і духовний розвиток, - може загрожувати штраф для громадян до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. Розмір штрафу збільшується до 1 тис. 500 неоподатковуваних мінімумів, якщо правопорушення здійснене службовою або посадовою особою.

Так, в УК пропонується доповнити ст. 150-2, згідно якої здійснення повторно впродовж року умисних дій, що мають на меті, спрямовану на дитину, пропаганду одностатевих сексуальних стосунків, що може негативно вплинути на фізичне і психічне здоров'я, моральний і духовний розвиток, моральний і духовний розвиток дитини, тягне накладення арешту строком до 3 років або позбавлення волі на термін від 3 до 5 років. Якщо ж подібні дії здійснені службовою або посадовою особою, а також при їх сприянні, то термін арешту збільшується до 4 років, а позбавлення волі можливе на термін від 4 до 6 років.

В. Колесниченко встиг подати вже не один законопроект, зокрема, він висловив бажання влаштувати для українців ще одне свято - День національностей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини