Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкам відкриють доступ до реєстру банкротів

26 грудня 2012, 15:57
96
1
Реклама

Громадська рада при Міністерстві юстиції підтримала ініціативу Асоціації "Український Кредитно-банківський Союз" відносно необхідності забезпечення оперативного доступу банків до Єдиної бази даних про підприємства, відносно яких збуджено провадження у справі про банкрутство. Це дозволить зменшити кредитні риски і підвищити захист вкладників.

Враховуючи значний об'єм кредитів, наданих суб'єктам господарювання (75% кредитного портфеля), банкам потрібна оперативна і достовірна інформація про наявних і потенційних юридичних осіб-позичальників, відмітили в УКБС. Доступ до інформації буде організований з використанням технології web- сервісів, що дозволить інтегрувати перевірки в системи автоматизованої обробки кредитних заявок і зробить неможливим несанкціонований доступ до цих даних.

На сьогодні процес отримання достовірної інформації, що міститься в держреєстрах, являється складним і тривалим. Так, інформаційна довідка з реєстру банкрутств видається впродовж 10 робочих днів відносно юридичної особи, що зробила запит. На платній основі за 2 робітників дня можна отримати скорочене або повне витягання стосовно боржника, відносно якого збуджено провадження у справі про банкрутство. При цьому, якщо в запиті відсутні або вказані не повністю відомості, згідно з якими здійснюється пошук в реєстрі банкрутств, запит повертається заявникові без розгляду.

Для забезпечення оперативного доступу до вказаного реєстру необхідно внести зміни в Положення, затверджене наказом Мінюсту від 15.09.2011 № 3018/5.

Джерело: УКБС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини