Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді хочуть улаштувати будинки сигналізацією і отримати девайсы з "тривожною кнопкою"

26 грудня 2012, 12:43
178
3
Реклама

Рада суддів України прийняла рішення звернутися до Кабінету Міністрів як суб'єкта законодавчої ініціативи з пропозицією внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закон про судоустрій і статус суддів - відносно посилення державного захисту суддів і працівників апарату судів.

У Закон про судоустрій суддями запропоновані, зокрема, наступні зміни.

Частина сьому статті 127 викласти в наступній редакції:
Орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадовці, керівники підприємств, установ і організацій, об'єднань громадян, яким адресовано звернення Ради суддів України з питань забезпечення незалежності і безпеки суддів, зобов'язані впродовж 10 днів з моменту його отримання розглянути і дати письмову відповідь. У разі неможливості розгляду звернення в певний термін повідомляють про це офіційним листом з викладом причин продовження терміну розгляду. Термін розгляду звернення з урахуванням продовження не може перевищувати 30 днів з моменту його отримання.

Мотивована відповідь на звернення має бути спрямована не пізніше чим на другий день після його розгляду. Посадовці, до яких поступило звернення Ради суддів, зобов'язані негайно вжити заходи по усуненню погроз безпеці або незалежності суддів, а при необхідності - притягнути винних до відповідальності. У разі неприйняття заходів вони несуть дисциплінарну, адміністративну або карну відповідальність.

У статті 134 Закони запропоновано передбачити, що забороняється видача, розголошування відомостей про місце проживання суддів і інших відомостей про них реєстраційною, міграційною службами, підрозділами ДАІ, довідковими службами АТС, операторами і провайдерами телекомунікацій, інформаційно-довідковими службами, а також будь-якими органами і особами, за винятком надання таких відомостей на вимогу правоохоронних органів у випадках, передбачених законом.

Статтю 135 Закону судді хочуть бачити в наступній редакції:
Соціальне забезпечення і страхування суддів. 1. На суддів поширюється дія законів України і нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, які встановлюють розмір і порядок виплати пільг, доплат, надбавок, компенсацій і інших видів соціальних гарантій. 2. Життя і здоров'я судді підлягають обов'язковому державному страхуванню на суму 10-річної суддівської винагороди за 10 років по останній посаді за рахунок засобів Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань.

Крім того, зміни припускають облаштування житла суддів засобами протипожежній і охоронній сигналізаціїа також забезпечення суддів мобільними засобами сповіщення про небезпеку.


Джерело: Судова влада.

Читайте також: Судді просять захисту, У суддів є план до 2015 року .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини