Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді просять захисту

21 грудня 2012, 13:35
168
10
Реклама

Гарантії незалежності і недоторканості суддів і самостійності судів - лише формальні, засмучується Рада суддів. У своєму сьогоднішньому зверненні до органів держвлади вони просять захистити суддів, членів їх сімей, працівників апарату судів.

Судді вдячні Президентові Віктору Януковичу, який постійно в публічних заявах виражає повагу до незалежності судів і суддів, але мають ряд претензій до держави:

- не повною мірою дотримується Закон про держзахист суддів і працівників апарату судів, у тому числі стосовно забезпечення їх безпеки;

- поширені випадки втручання в діяльність суддів, посягання на їх життя і здоров'я; численні факти тиску на суддів шляхом погроз, шантажу і іншої протиправної дії;

- не завжди ефективними є заходи по розслідуванню злочинів проти життя, здоров'я суддів і їх близьких родичів;

- фінансування заходів держзахисту суддів і працівників апарату судів на належному рівні не здійснюється, недостатніми є заходи забезпечення охорони громадського порядку, безпеці суддів, учасників судового розгляду.

"Органами державної влади не враховується, що судді постійно знаходяться в центрі правового конфлікту, зіткнення протилежних інтересів і пов'язаного з цим ризику, несуть психологічне навантаження, піддаються погрозам, посяганням на життя і здоров'я від учасників судового розгляду і інших осіб", - говориться в зверненні.

Суддівське співтовариство уразили трагічні події, пов'язані з останніми випадками злочинів відносно суддів : "Вказані факти призводять до дестабілізації діяльності судової влади, руйнують надії суспільства на ефективність діяльності правоохоронних органів".

З урахуванням викладеного Рада суддів України звертається до органів державної влади (ВР, КМУ, МВС, ГПУ, ГСА, головам судів) і вимагає вжити невідкладні кардинальні заходи реагування, а також впровадити превентивні механізми з метою недопущення подібних випадків надалі.

Джерело: Судова влада.

Читайте також: Судді образилися на учасників передвиборної гонки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини