Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати удосконалили адміністрування податків і зборів

6 грудня 2012, 14:07
125
0
Реклама

Сьогодні парламент прийняв в другому читанні і в цілому законопроекти № 11284 і № 11285 відносно удосконалення адміністрування податків і зборів.

Законом, прийнятим на основі проекту № 11284
вносяться зміни до законів "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг", "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців", "Про звернення векселів в Україні", "Про цінні папери і фондовий ринок" і інших, а також у Бюджетному кодексі уточнені окремі положення адміністрування податків.

Зокрема, БК доповнений положенням, згідно з яким надано право Кабміну, Нацбанку визначати порядок звернення, обліку і розрахунків із застосуванням фінансових векселів для сплати погоджених грошових зобов'язань, заборгованості бюджету і бюджетного фінансування. Також введений фінансовий вексель як засіб розрахунку за сплатою погоджених грошових зобов'язань і заборгованості до бюджету, а також бюджетного фінансування.

Крім того, вводиться 12-місячний термін дії використанні марок акцизного збору старого зразка у разі зміни зразків таких марок на нові.

Законом, прийнятим на основі проекту № 11285внесені зміни до Податкового кодексу стосовно оподаткування податком на прибуток підприємств операцій з цінними паперами, що звертаються на фондовому ринку. До проекту було запропоновано 136 поправок, з які враховано 61.

Зокрема, визначено, що фінансовий вексель - це цінний папір, який засвідчує зобов'язання банківської установи, у тому числі центрального органу виконавчої влади, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, які випускаються у бездокументній формі з метою оформлення наявної заборгованості, у тому числі Державного бюджету України.

Розширено поняття "Акцизний податок" - особливий податок на операції по відчуженню цінних паперів і операцій з дериватамиплатником якого є фізична або юридична особа резидент або нерезидент (в т.ч. їх відособлені підрозділи), яке проводить операції з дериватами або з продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів, окрім випадків, передбачених пунктом 213.2 статей 213 НК.

Тобто, передбачено введення акцизів на операції з цінними паперами в Україні.

Про проекти також читайте в матеріалі Юрист роз'яснив суть прийдешніх податкових змін .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини