Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристам пропонують внести свій внесок у розвиток інституту страхування їх професійної відповідальності

4 грудня 2012, 14:30
148
0
Реклама

Асоціація юристів України (АЮУ) починає активну роботу у сфері впровадження законодавчого врегулювання страхування громадянської відповідальності юристів і запрошує залучитися до цього процесу експертів у відповідній сфері правовідносин.

З метою розробки позиції АЮУ з цього питання і, власне, концепції страхування громадянської відповідальності юристів в структурі Асоціації працювала відповідна робоча група на чолі з партнером АТ Arzinger Павлом Ходаковским.

Діяльність робочої групи завершилася розробкою деталізованої концепції, яка була прийнята Правлінням АЮУ на засіданні 30 листопада 2012 року в якості офіційної позиції Асоціації з питання страхування професійної відповідальності юристів.

По укладенню робочої групи страхування громадянської відповідальності юристів є дуже актуальним питанням, проте продовжує залишатися в зачатковому стані, зокрема, у зв'язку з відсутністю належної законодавчої бази і до недавнього часу - достатнього і збалансованого попиту і пропозиції на ринку страхових послуг.

На думку експертів, впровадження такого інститут як страхування професійної відповідальності юристів може при правильній організації процесу створити необхідні гарантії платоспроможності юристів у разі їх притягнення до цивільно-правової відповідальності.

Як відзначається в концепції, на цьому етапі доцільним видається просування страхування громадянської відповідальності юристів в якості добровільного виду страхування, яке може поширюватися як на адвокатів, так і на усіх інших юристів, які безпосередньо роблять послуги юридичного характеру третім особам.

Робоча група на цьому етапі планує розробити типові правила страхування, а також типовий договір страхування цивільно-правової відповідальності юристів і надалі рекомендувати їх учасникам ринку.

З повним текстом Концепції страхування громадянської відповідальності юристів можна ознайомитися на сайті АЮУ в розділі "Проекти".

Свої пропозиції і коментарі присилайте, будь ласка, координаторові законопроектной роботи АЮУ Анастасії Сергеевой на електронну адресу: legal@uba.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини