Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначення місць міжнародного поштового обміну узгоджуватиметься з Мининфраструктуры

30 листопада 2012, 11:17
123
0
Реклама

У парламенті зареєстрований урядовий законопроект № 11464 про внесення зміни в Митний кодекс відносно надання послуг поштовому зв'язку. Прийняття цього акту дозволить усунути розбіжність між ТК і Указом Президента від 13 червня 2012 року № 391.

Так, в п.13 ст.233 ТК (Загальні правила переміщення (пересилки) міжнародних і експрес-відправлень через митний кордон України) йде мова про те, що митний контроль і митне оформлення товарів, які переміщаються (пересилаються) через митний кордон України в міжнародних поштових відправленнях, робиться в місцях міжнародного поштового обмінуякі визначаються операторами поштового зв'язку за узгодженням з центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує державну політику в сферах організації спеціального зв'язку і захисту інформації. Останні слова пропонується замінити на "...у сфері надання послуг поштовому зв'язку".

Згідно цієї статті Митного кодексу, центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує державну політику в сферах організації спеціального зв'язку і захисту інформації, є держслужба спеціального зв'язку і захисту інформації України. Але згаданим вище Указом Міністерство інфраструктури України визначено як центральний орган виконавчої влади, основним завданням якого є формування і забезпечення реалізації держполітики у сфері надання послуг поштовому зв'язку.

Законопроект погоджений без зауважень Мінфіном, Мінекономіки, Держмитслужбою і держспецзв'язки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини