Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укркосмос" заборонять приватизовувати

30 листопада 2012, 09:56
131
0
Реклама

Оскільки державне підприємство "Укркосмос" визначено оператором національної супутникової системи зв'язку з геостаціонарним супутником "Либідь", і здійснюватиме управління системою, яка має стратегічне значення для державних користувачів сектора безпеки і оборони держави, Кабмін хоче зберегти державний контроль за діяльністю ГП і включити його Перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

З цією метою в парламенті зареєстрований урядовий законопроект № 11466який погоджений Мінекономрозвитку, Антимонопольним комітетом, Мінфіном, ФДМУ і Мінюстом.

Нагадаємо, що навесні 2012 року "Укркосмос" домовився з компанією Eutelsat про спільне використання орбітальної позиції для супутника "Либідь"що дозволяє надавати послуги телебачення, телефонії і інтернет-доступу. Роботи із створення "Либіді" велися з початку 1990-х років, але терміни запуску переносилися. Реалізація проекту активізувалася в 2009 році, коли Кабмін притягнув кредит Канадського експортного агентства. У 2010 році почалося будівництво "Либіді", зборка супутника повинна статися в Росії. Запуск "Либіді" намічений з Байконура на кінець 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини