Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче зобов'язати користувачів мисливських угідь відшкодовувати збитки за зіпсовані тваринами посіви

29 листопада 2012, 11:26
141
4
Реклама

Впродовж останніх років поступають численні звернення від громадян і керівництва агропромислових підприємств про потраві (псуванню) посівів сільськогосподарських культур дикими тваринами з лісових масивів, що знаходяться в користуванні лісогосподарських і мисливських господарств, суспільств і тому подібне. На сьогодні питання відшкодування збитку від потрав не врегульоване, засмучується нардеп Микола Шершун.

Тому законопроектом № 11463 депутат пропонує викласти ст.30 Закону про полювання у новій редакції - передбачивши, що користувачі мисливських угідь зобов'язані відшкодовувати збиткизаподіяні мисливськими тваринами агропромисловому комплексу і особистим селянським господарствам. Порядок і методика відшкодування збитків повинні визначатися Кабінетом Міністрів України.

Згідно з проектом, при наданні в користування мисливських угідь, розташованих на землях приватної власності, територіальні органи спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань лісового і мисливського господарства зобов'язані повідомити власників і користувачів таких земельних ділянок про суб'єктів, яким надано право користування мисливськими угіддями.

Користувачі мисливських угідь - спеціалізовані мисливські господарства, інші підприємства, установи і організації, в яких створені спеціалізовані підрозділи для ведення мисливського господарства з наданням в їх користування мисливських угідь. Мисливські угіддя - ділянки суші і водного простору, на яких знаходяться мисливські тварини і які можуть бути використані для ведення мисливського господарства. Мисливські тварини - дикі звіри і птахи, які можуть бути об'єктами полювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини