Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано відкрити дешеві державні аптеки в кожному населеному пункті

28 листопада 2012, 10:19
123
1
Реклама

На думку нардепа Богдан Губскогоіз-за високої вартості ліків більшість громадян не можуть собі дозволити їх придбання, тому державі необхідно приділити увагу доступності медичних препаратів для широкої громадськості.

На вирішення цього питання спрямований законопроект № 11457яким пропонується встановити норму, що у кожному населеному пунктінезалежно від кількості жителів, функціонує не менше чим одна державна аптека низьких цін - з метою забезпечення доступності для громадян лікарських засобів і імунобіологічних препаратів.

Відпускна вартість ліків і препаратів в такій аптеці не може перевищувати собівартість їх виготовлення і постачання з підприємства-виготівника. Контроль за функціонуванням аптек, цінами, а також визначення необхідної кількості цих аптек в межах окремого населеного пункту здійснюється центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я.

Для цього Основи законодавства України про охорону здоров'я пропонується доповнити відповідною новою статтею 54-1.

Нагадаємо, що Богдан Губский був кандидатом-мажоритарщиком на парламентських виборах по одному із скандальних округів, на яких виявлені фальсифікації (№ 197, Черкаська область), не визначені переможці і плануються перевибори. Мабуть, саме у зв'язку зі своїми поки що останніми тижнями роботи у Верховній Раді Б. Губский і вніс учора цілих п'ять законопроектів (у тому числі, стосовно пенсій).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини