Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація земельних ділянок і прав на нерухоме майно. Нововведення 2013 року

27 листопада 2012, 09:33
248
5
Реклама

У заході взяли участь більш ніж 50 учасників, серед яких адвокати, юристи, експерти і науковці.

Модератором виступила Зоя ЯрошГлава секції земельного права ААУ, керівний партнер АК "Маршаллер і партнери", яка на початку заходу обкреслила актуальність заходу з урахуванням нововведень в області реєстрації прав на земельні ділянки і нерухоме майно, які будуть впроваджені в Україні з 1 січня 2013 року.

Першим доповідачем виступив Андрій КошильПрезидент Асоціації "Земельний союз України". Пан Кошиль детально обкреслив перспективи розвитку земельного ринку в Україні, з урахуванням динаміки і перспектив законодавчого регулювання в даній отрясли і потреб ринку і суб'єктів ринку землі. Доповідачем також були освітлені проблеми, закладені недоліками і недоліками в оформленні прав на землю і визначенні меж земельних ділянок, що в перспективі, на думку пана Кошиля, безумовно спровокує велику кількість земельних суперечок, у тому числі стосовно меж земельних ділянок і прав власності на земельні ділянки.

Пан Кошиль також помітив, що з 1 січня 2013 року в Інтернеті у відкритому доступі буде розміщений кадастр земель Україниі відмітив, що поява цього електронного кадастру може привести до значної кількості проблем, пов'язаних з некоректним відображенням на електронній карті земельних ділянок, які можуть накладатися один на інший, або бути розміщеними акваторії і т.д.

В той же час Андрій Мартин- член Ради Асоціації "Земельний союз України", завкафедры землевпоряджувального проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат економічних наук, - детально освітив зміни в законодавстві стосовно ведення Державного земельного кадастру і державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Крім того, пан Мартин детально розкрив особливості реєстрації прав на земельні ділянки, суть понять "Реєстрація земельної ділянки", "реєстрація прав на земельну ділянку", "реєстрація договору", і "реєстрація документу, що встановлює право, на земельну ділянку". Окремо доповідач зупинився на діючій і новій системі органів Державного земельного кадастру, детально розповів про специфіку реєстрації прав в окремих регіонах України, розкрив порядок привласнення кадастрового номера земельній ділянці і озвучив проблеми, що виникають надалі неправильної реєстрації або відображення відомостей в Госземреестре. Крім того, пан Мартин розповів про процедуру виправлення помилок в Державному земельному кадастрі.

Кожен учасник семінару мав можливість поставити питання і отримати на воно кваліфіковану, професійну відповідь, а якщо вимагалося, навіть чіткий алгоритм дій в тій або іншій ситуації. Величезна кількість питань, які були поставлені учасниками семінару доповідачам, свідчить про актуальність обраної теми семінару і гострої необхідності в організації наступних заходів в цьому напрямі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини