Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У разі сплати зобов'язань единщиками - юрособами не в повному об'ємі, але у встановлені терміни, штраф не накладається

23 листопада 2012, 10:10
161
0
Автор:
Реклама

У листі від 18.10.2012 р. № 6401/0/71-12/15-2217є ДПС роз'яснила, що відповідно до пункту 120.1 НК непредставлення або несвоєчасне представлення платником податків або іншими особами, зобов'язаними нараховувати і сплачувати податки, збори, податкових декларацій (розрахунків) тягнуть накладення штрафу в розмірі 170 грн. за кожне таке непредставлення або несвоєчасне представлення.Ті ж дії, здійснені платником податків, до якого протягом року був застосований штраф за таке порушення, тягнуть накладення штрафу в розмірі 1020 грн.. за кожне таке непредставлення або несвоєчасне представлення.

У разі, якщо платник податків не сплачує погоджену суму грошового зобов'язання впродовж певних термінівтакий платник податків притягується до відповідальності у виді штрафу в наступних розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, що йдуть за останнім днем терміну сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, що йдуть за останнім днем терміну сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Якщо на картці особового рахунку единщика - юрособи числиться переплата по єдиному податку, то сума грошового зобов'язання, вказаного в податковій декларації, погашається за рахунок переплатиа штрафні санкції за несплату грошового зобов'язання у встановлені терміни до платника не застосовуються.

ДПС підкреслила, що до единщикам - юрособам не застосовуються штрафні санкції, якщо грошове зобов'язання, вказане в податковій декларації, сплачене ними в встановлені терміниале не в повному об'ємі.

Також в листі відмічено, що відповідно до "Перехідних положень" НК у 2012 р. до единщикам - юрособам не застосовуються штрафні санкції у випадках і розмірах, встановлених пунктом 50.1 ст. 50 НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини