Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи варто бізнесу міняти Кіпр на Нідерланди?

21 листопада 2012, 17:39
259
2
Реклама

У чому суть і значущість міжнародної структуризації для великого бізнесу? Які передумови для виведення українського бізнесу в зовнішню юрисдикцію? Які цілі перед міжнародною структуризацією ставить власник і скільки часу займає цей процес? На ці і багато інших питань відповіла автор і ведучий семінару - керівний партнер ЮК "БДО Лигал Україна" Аліса Дуброва.

Втім, головне питання, що хвилює український бізнес після підписання Конвенції об уникнення подвійного оподаткування між Україною і Республікою Кіпр, - чи варто підприємцям шукати інші юрисдикції для захисту своїх активів, збереження конфіденційності бенефіціарія і зниження податкового навантаження? На думку Аліси Дубровой, поспішати відмовлятися від Кіпру не коштує, адже саме тут все ще залишається найнижча ставка податку на прибуток серед країн Євросоюзу - 10%. "Цю юрисдикцію можна продовжувати використовувати для операційних компаній, Кіпр залишається досить ефективним для "сплячих" і холдингових компаній - утримувачів бізнесу в Україні" - стверджує експерт.

Проте, інші альтернативи також слід розглянути. І в першу чергу, за порадою Аліси Дубровой, варто звернути увагу на Нідерланди. "На сьогодні є інформація, що найбільш спроможні громадяни України зареєстрували свій бізнес саме в Нідерландах. У зв'язку з цим ми можемо чекати певної стабільності в стосунках з цією юрисдикцією" - відмічає Аліса Дуброва.

Дійсно, механізми міжнародної структуризації ефективні не лише в цілях захисту бізнесу від ворожого поглинання. Проведення міжнародної структуризації допоможе Вам також оптимізувати оподаткування і зовнішнє фінансування, досягти необхідної відкритості або конфіденційності фактичних власників і створити передумови на майбутнє для оптимального виходу з бізнесу - його вигідного продажу - як усього, так і окремих його напрямів.

Як же зрозуміти, що Ваш бізнес готовий до такого важливого кроку? За словами Аліси Дубровой, це рішення, як правило, приходить до власника тоді, коли щорічний оборот його справи досягає відмітки 1 млн. євро. Втім, за словами фахівця, ця відмітка не є панацеєю. Передумовами для здійснення міжнародної структуризації можуть являтися специфічні обставини, такі як необхідність залучення зовнішнього фінансування, перехід на МСФО, участь в тендері, початок проходження зовнішнього аудиту, продаж бізнесу і так далі. Замислюватися про локальну і міжнародну структуризацію бізнесу слід із самого початку.

В ході семінару Аліса Дуброва також розповіла, що міжнародна структуризація бізнесу, як професійна послуга включає 4 основні етапи:

1. Вивчення бізнесу і побажань його власників (займає близько 1-2 тижнів).

2. Розробка цільової корпоративної структури для клієнта (2-3 тижні).

3. Розробка плану імплементації цільової корпоративної структури (1-2 тижні).

4. Процес імплементації (від 2 місяців).

"Відносно розробки і побудови ефективних міжнародних холдингових структур Кіпр пропонував нам унікальні можливості, проте тепер ситуація дещо міняється,- роздумує автор семінару і резюмує,- втім ми завжди готові допомогти своїм клієнтам прийняти єдине, зважене і правильне рішення про вибір юрисдикцій. Кожен випадок міжнародної структуризації індивідуальний, проте саме цей механізм знижує риски втрати бізнесу практично до нуля!"

Ви можете ознайомитися з аналітичними матеріалами і консультаціями по даній і іншим тематикам, безкоштовно встановивши на тест систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини