Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проекти відносно адміністрування податків і зборів прийняті за основу

20 листопада 2012, 17:45
121
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу проекти № 11284 і № 11285 відносно подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів.

Проектом № 11285 встановлюється:

- реєстр виданих і отриманих податкових накладних є невід'ємною частиною податкової звітності по ПДВ;

- відповідальність за порушення умов транспортування, зберігання, виробництва і реалізації підакцизної продукції;
- введення авансових платежів акцизного податку при придбанні марок акцизного збору;

- введення 12-місячного терміну дії використання марок акцизного збору старого зразка у разі зміни зразків таких марок на нові;

- введення електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування, ін.

Документом пропонується врегулювати проблемні питання при здійсненні операцій по випуску іпотечних облігацій відповідно до соціальної ініціативи Президента по зниженню вартості іпотечних кредитів для населення за рахунок здешевлення банківських джерел фінансування.

Проектом № 11284 вносяться зміни до законів про ВЭД, про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті, про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, та ін.

Також документом встановлюється, що Закон про застосування реєстраторів розрахункових операцій визначає правові основи застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, а його дія поширюється на усіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці і представників (уповноважених осіб) суб'єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції в готівковій і / або безготівковій формі (у діючій нормі представники не передбачені).

Проект закріплює за органами ДПС функцію контролю за дотриманням суб'єктами ВЭД вимог валютного законодавства.

Законопроект № 11285 викликав негативну реакцію профорганізацій, які неодноразово заявляли про своє невдоволення позицією податковою, вираженою в проекті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини