Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відбулася інтернет-конференція на тему шлюборозлучних процесів

16 листопада 2012, 12:10
222
0
Реклама

Консультувала користувачів порталів один з головних вітчизняних експертів в цій галузі - Талина Кравцовакерівник практики сімейного права Юридичного бюро "Егоров, Пугинский, Афанасьев і партнери", адвокат, член Асоціації юристів України.

В ході інтернет-конференції були розглянуті наступні теми сімейного права, що стосуються шлюборозлучних процесів:

1) розділ майна між дружинами;

2) шлюбний контракт;

3) визначення місця проживання дітей;

4) аліменти.

Пані Кравцова надала детальні відповіді на безліч насущних питань читачів, які звернулися до експерта за правовим рішенням їх сімейних проблем. Зокрема, питання стосувалися:

- законодавчих вимог до процедури розлучення і визначення місця проживання дітей (у тому числі і розірвання браку з іноземцями - громадянами Англії, Франції, Канади);

- визначення спільно нажитого майна подружжямоменти відчуження і розділу такого майна, у тому числі статутного фонду юрособ і корпоративних прав;

- подальші дії подружжя в процесі розлучення при підписанні письмової угоди про розділ майна і визначенні місця проживання дітей;

- особливості подальшого спільного виховання дитини при розлученні батьків;

- можливості позбавлення батьківських прав одного з батьків і вивезення дітей за кордон;

- стягнення аліментів і призначення їх розміру судом;

- укладення шлюбного контракту і практичних моментів його дії між дружинами;

- недійсність шлюбного контакту;

- повноваження органів державної влади (суд, ЗАГС) на визначення браку розірваним та ін.

Найбільш оригінальні питання стосувалися можливості укладення шлюбного контракту для цивільного браку і можливостей регулювання немайнових стосунків між дружинами на основі такого договору.

Після закінчення інтернет-конференції Талина Кравцова подякувала усіх читачів порталів за активний інтерес до теми шлюборозлучних процесів і розділу майна, а також, у разі потреби, запропонувала звертатися в Юридичне бюро "ЕПАП" за детальнішою консультацією.

Детальніше ознайомитися з підсумками минулої інтернет-конференції Ви можете на порталах ЛІГА :ЗАКОН і Liga.net.

Також нагадаємо, що вже 5 грудня в прес-центрі ИА ЛігаБізнесІнформ відбудеться круглий стіл по сімейному праву, організований проектом ЮРЛИГА. Захід збере визнаних українських експертів в області сімейного законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини