Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Релігія не дозволяє": українці зможуть відмовлятися від біометричних паспортів?

14 листопада 2012, 09:00
1802
11
Реклама

Внесеним до парламенту законопроектом № 11413 нардеп-регіонал Василь Грицак пропонує дозволити громадянам України відмовлятися від біометричних паспортів із-за їх релігійних переконань.

Згідно з проектом, держава гарантує кожній особі, яка із-за своїх релігійних переконань відмовляється від внесення інформації у безконтактний електронний носій, імплантований в ті, що відповідають бланк документу, право на відмова в отриманні такого документу або внесення інформації у безконтактний електронний носій.

Також прописаний механізм реалізації такого права. Обличчя, яке із-за своїх релігійних переконань має намір відмовитися від отримання біометричного паспорта, подає заява у відповідний центральний орган виконавчої влади. Далі особі (в порядку і терміни, встановлені Кабміном) видається відповідний документ, що не містить безконтактного електронного носія.

Нагадаємо, що введення біометричних паспортів в Україні передбачається Законом про Єдиний госдемреестреякий прийнятий 2 жовтня 2012 року на основі законопроекту № 10492. Закон на даний момент відправлений на підпис Президентові.


Читайте також: Церква просить Януковича не дозволяти біометричні паспорти; "Під виглядом Єдиного демографічного реєстру створюється електронне "досьє" на усіх громадян".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини