Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує збирати данину з виробників упаковки

9 листопада 2012, 17:39
194
1
Реклама

Народний депутат Юлія Льовочкіна стурбована тенденціями до збільшення об'ємів сміття на українських звалищах. Необхідно побудувати заводи по переробці сміття, але в повному об'ємі виділити кошти з бюджету на цей проект держава не має можливості, засмучується депутат і пропонує інший вихід з ситуації - прийняти зміни до Податкового кодексу.

Законопроектом № 11402 пропонується ввести "збір з виробників і імпортерів упаковки і товарів в упаковці на розвиток переробки твердих побутових відходів". Оплату збору передбачається зробити обов'язкової для юрособ незалежно від форми власності і фізосіб-підприємців, які здійснюють виробництво упаковки на території України і імпортують упаковку (окремо або разом з товарами). Ставка збору визначається залежно від матеріалу, з якого виготовлено упаковку.

Крім того, на законодавчому рівні вводиться поняття "упаковка" - продукція, як в якості окремого товару, так і разом з іншими товарами, для упаковки яких вона була використана, основним призначенням якої є відмежування товарів від довкілля, а також: захист товарів від ушкоджень і втрат в процесі їх звернення (транспортування, зберігання і реалізації), поліпшення зовнішнього вигляду товарів і інформування покупців товарів об їх найменування, виробника і інші характеристики. Упаковка ділиться на споживчу (формує одиницю товару для покупця, групову (об'єднує декілька одиниць товару) і транспортну (вміщує і обмежує групову упаковку для ефективнішого її транспортування).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини