Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як структурувати і узабезпечити свій бізнес в Україні: 5 рад підприємцеві

8 листопада 2012, 11:41
201
0
Реклама

На думку Аліси Дубровойщоб структурувати і захистити бізнес, мінімізувати можливі ризики і забезпечити конфіденційність власникам, українським підприємцям слід врахувати у своїй роботі п'ять основних рад:

1. Захистити активи за допомогою забезпечення 100% корпоративного контролю в усіх українських компаніях і, при необхідності (тобто, у разі наявності двох і більше бенефіціарів), винесення ризиків корпоративних суперечок у надійну юрисдикцію з розвиненим законодавствома також за допомогою відділення ключових активів від основної діяльності.

Аліса Дуброва

2. Забезпечити конфіденційність кінцевих власників або їх відкритість в залежності власних побажань і переваг. В даному випадку основними інструментами по словах А. Дубровой тут являються застосування механізмів офшорного володінняі також відповідних юридичних організаційно - правових форм, наприклад, трастів і т. п.

3. Понизити податкове навантаження перемістивши бази оподаткування в юрисдикції з нижчим рівнем оподаткування.

4. Оптимізувати зовнішнє фінансування, що означає загальне здешевлення боргового фінансування шляхом отримання коштів безпосередньо за межами України на вигідніших умовах, ніж в Україні (за рахунок прозорості, структурованості Групи, наявності спеціалізації). При цьому існує можливість зовнішнього фінансування окремих напрямів бізнесу.

5. Забезпечити можливість оптимального виходу з бізнесу в цілому або його окремих напрямів у разі потреби. Досягнення цієї мети можливе за допомогою продажу корпоративних прав в іноземній компанії(ях) без яких-небудь українських податкових наслідків.

Нагадаємо, що міжнародна структуризація - це процес юридичної і податкової оптимізації бізнесу за допомогою ефективного поєднання переваг різних юрисдикцій.

Детальніше про майбутній захід можна дізнатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини