Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ, нотаріуси і держвиконавці обмінюватимуться інформацією про автомобілі

6 листопада 2012, 15:22
240
0
Реклама

Мінюст і МВС здалека спільний наказ від 8.10.2012 р. № 1480/5/868 відносно інформаційної взаємодії відносно транспортних засобів. Документ передбачає створення відповідних нормативних і технічних можливостей для оперативного обміну інформацією між Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ і Державною старанною службою відносно транспортних засобів.

Так, при проведенні держреєстрації (перереєстрації), розшуку ТС і знятті їх з обліку наказом забезпечується можливість оперативно дізнаватися інформацію про нотаріально засвідчені угоди відносно транспортних засобів і доручень на користування і розпорядження ними.

Уповноваженим особам ДАІ надається доступ до Єдиного реєстру доручень з метою перевірки дійсності доручень, виданих відносно ТС, а також до інформації з Єдиного держреєстру старанних виробництв стосовно ТС, відносно яких держвиконавцями винесені постанови про арешт, розшук, знятті арешту з майна і тому подібне

Державним і приватним нотаріусам надається доступ до Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту ДАІ в частині інформації про транспортні засоби, що знаходяться в розшуку. До цієї ж системи матимуть доступ уповноважені особи органів ГИС в процесі примусового виконання рішень судів.

Наказ набув чинності з 29 жовтня 2012 року. Впродовж трьох місяців з дня набуття чинності органи, вказані в наказі, повинні забезпечити технічні можливості для здійснення інформаційного обміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини