Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні введені аграрні розписки

6 листопада 2012, 14:42
228
5
Реклама

Сьогодні ВР ухвалила Закон (на основі проекту № 9610)яким встановлюється такий альтернативний спосіб кредитування для з/х виробників як кредитування під заставу майбутнього урожаю.

Аграрна розписка - це документ, що встановлює безумовне зобов'язання боржника по розписці здійснити постачання вказаної в цьому документі сільськогосподарської продукції, якість, кількість, місце і термін її постачання. Така розписка має бути завірена нотаріально. Інформація про усі дії стосовно аграрних розписок заноситься в спеціальний Реєстр. Наявність аграрної розписки без відмітки про її виконання є достатнім підтвердженням безперечності вимог кредитора по такій розписці.

На перших етапах введення аграрних розписок запорукою може бути тільки урожайа з часом - і худоба. У разі, коли право власності на земельну ділянку належить двом і більше користувачам, аграрні розписки видаються ними спільно і, відповідно, вони несуть солідарну відповідальність за невиконання своїх зобов'язань.

Зобов'язання по аграрних розписками починають діяти з моменту нотаріального посвідчення аграрної розписки і діють до повного їх виконання. За угодою сторін, а також в окремих передбачених законом випадках, дата виконання зобов'язань по аграрних розписках може бути перенесена на наступний маркетинговий рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини