Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про всеукраїнський референдум

6 листопада 2012, 14:12
300
2
Реклама

Парламент сьогодні ухвалив Закон про всеукраїнський референдум (на основі законопроекту № 6278 від 6.04.2010), в редакції першого читання. Законом визначено поняття і предмет всеукраїнського референдуму, його основні принципи, законодавчі обмеження відносно проведення.

Згідно із Законом всеукраїнський референдум - одна з форм безпосередньої демократії в Україні, спосіб здійснення влади безпосередньо українським народом, який полягає в прийнятті (твердженні) громадянами України рішень з питань загальнодержавного значення шляхом таємного голосування. Визначені такі види всеукраїнських референдумів : конституційний, ратифікаційний, законодавчий і загальний. Предметом всеукраїнського референдуму можуть бути будь-які питання, за винятком тих, рішення яких референдумом не допускається Конституцією і законами України.

За народною ініціативою
всеукраїнський референдум може бути проведений відносно прийняття нової редакції Конституції України, а також законодавчий референдум, у тому числі з метою відміни окремих законів України.

Також Законом встановлюються підстави і порядок призначення і проголошення референдумів; процедура освіти і реєстрації ініціативних груп; порядок і терміни збору підписів; процедура передачі підписних листів в ЦВК і перевірка дотримання порядку збору підписів і тому подібне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини