Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ветований Закон про органічну з/х продукції приймуть з правками

5 листопада 2012, 14:42
124
0
Реклама

Головне управління ВР вважає, що облік пропозицій Президента України сприятиме істотному поліпшенню якості і дієвості Закону про виробництво і оборот органічної сільськогосподарської продукції і сировини, прийнятої 18.09.2012 на базі законопроекту № 9707.

Нагадаємо, органічний метод ведення сільськогосподарського виробництва - відмова від застосування ГМО, антибіотиків, отрутохімікатів, стимуляторів росту, мінеральних добрив. Закон передбачає введення системи контролю, сертифікації і тому подібне

У парламенті згодні з президентськими зауваженнями про те, що Закон не встановлює порядок проведення держнагляду в цій сфері; що відсутній чітке розмежування контрольно-наглядових функцій між відповідним органом держвлади і суб'єктом господарювання; що запропоноване поєднання в одній інституції функцій сертифікації і інспекції суперечить принципам їх здійснення; що запропонований в Законі порядок атестації інспекторів не відповідає законодавству; що існують недоліки в регламентації питань маркіровки органічної продукції і так далі

"Аналіз Речень Президента України свідчить про те, що вони є обгрунтованими, базуються на ретельному аналізі Закону, який поступив йому на підпис"- вирішили в Главуправлении ВР.

Відмітимо, що існував і альтернативний урядовий законопроект № 9707-1 про принципи органічного виробництва, спрямований на доопрацювання ще в травні. Читайте також: Виробництво экопродукции в Україні: законодавчі аспекти і перспективи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини