Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відшкодувати вартість з/х тварин, забитих внаслідок введення карантину

2 листопада 2012, 12:14
162
0
Реклама

Порядок відшкодування майнової шкоди, заподіяної особам в результаті введення карантину (карантинних обмежень) тварин або у зв'язку з проведенням процедур і робіт по ліквідації особливо небезпечних і карантинних хвороб) затверджений постановою уряду від 31 жовтня 2012 року № 1003.

Відшкодуванню підлягає вартість з/х тварин, які були вилучені з метою знищення або забою.

У разі виникнення на окремій території України надзвичайної ситуації, пов'язаної з особливо небезпечними (карантинними) хворобами з/х тварин, і прийняття уповноваженими органами рішення об введення карантину, відшкодування збитків у зв'язку з вилученням тварин здійснюється за рахунок засобів резервного фонду бюджету. Якщо ж тварини були застраховані - страховиками відповідно до укладених договорів.

Розмір заподіяної майнової шкоди (збитків) затверджує комісія на основі заяви чи клопотання що надаються фізичною або юридичною особою по місцю введення карантинного режиму, згідно з відповідною методикою. Комісія впродовж 3-ої доби розглядає і уточнює розмір збитків і складає укладення. Рішення про відмову у відшкодуванні може бути оскаржене відповідно до законодавства.

За наявності можливості переробки забитих з/х тваринних для подальшої реалізації продуктів переробки комісія визначає суб'єктів господарювання, на потужностях яких здійснюватиметься така переробка.

Реалізація постанови дозволить оперативно виділяти кошти для відшкодування збитків потерпілим у зв'язку з вилученням з метою знищення або забою з/х тварин, забезпечить швидку локалізацію наслідків захворювань тварин.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини