Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив питання експорту ГМО продукції

1 листопада 2012, 17:56
256
0
Реклама

Міністерство юстиції України листом від 03.10.2012 р. № 10910-0-26-12/83 надав роз'яснення стосовно деяких питань експорту продукції, що містить генно-модифіковані організми (далі - ГМО).

У листі відзначається, що ч. 1 ст. 15 Закону "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні і використанні генетично модифікованих організмів" забороняється промислове виробництво і введення в оборот ГМО, а також продукції, зробленій із застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації.

При цьому Мінюст повідомляє, що експортно-імпортні операції із зерном і продуктами його переробки, окрім хлібобулочних і макаронних виробів, проводяться за наявності сертифікату якості зерна і продуктів його переробки.

У свою чергу в листі відзначається, що пропуск таких товарів через митний кордон України і їх митне оформлення здійснюються митними органами на підставі отриманих з використанням засобів інформаційних технологій документів, що підтверджують дотримання передбачених законодавством обмежень, виданих держорганами, уповноваженими на здійснення відповідних контрольних функцій, іншими юрособами, уповноваженими на їх видачу, якщо представлення таких документів митним органам передбачено законами України.

Переліки таких товарів (з вказівкою їх опису і коду УКТ ВЭД), а також порядок видачі відповідних дозволів і їх звернення з використанням засобів інформаційних технологій затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини