Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сталі відомі переможці номінації "найвідповідальніший лідер юрбизнеса"

1 листопада 2012, 16:46
305
0
Реклама

Переможцями номінації "найвідповідальніший лідер юридичного бізнесу" сталі 3 українські юристи, а саме:

1 місце - Олена Сотникадвокат, партнер АГ "Солодко і Партнери";

2 місце - Сергій Алексеевкерівний партнер ЮК "Алексеев, Боярчуков і Партнери";

3 місце - Армен Хачатурянстарший партнер ЮФ "Астерс".

Юристам пропонувалося відповісти на 3 питання в статті і, за бажанням, записати відеозвернення до користувачів порталу ЮРЛИГА.

З питання, на які відповідали партнери:

1. Що означає для вас відповідальне лідерство в юридичному бізнесі?

2. Чи можливий в Україні соціально відповідальний юридичний бізнес?

3. Які ініціативи реалізує ваша компанія і чому ви рахуєте її соціально відповідальною?

На сторінці голосування кожен читач порталу міг віддати свій голос трьом номінантам за увесь період голосування, що тривало рівно один місяць: 01.10.2012 - 31.10.2012.

Раніше онлайн-голосування серед учасників ринку юридичних послуг в Україні не проводилося. Номінація "найвідповідальніший лідер юридичного бізнесу" є однією з трьох номінацій премії Pro Bono Awards 2012яка проходить у рамках IV Національного конкурсу бізнес-кейсів по КСО. Уперше погляди і думки партнерів юридичних фірм на відповідальність їх професії піддалися загальній оцінці наймасштабнішої онлайн-аудиторії юристів України. Ось що думають про підсумки номінації самі переможці.

Олена Сотник

Олена Сотник :

"Слухаючи своє серце і відчуття, вирішила, що в коментарі важливо сказати про три речі: моє відношення до проекту, значення його результату, наскільки це важливо для мене особисто? Сподіваюся, що подібний зворотний зв'язок дасть поштовх активнішій і численнішій участі колег в наступні роки.

Для себе не розглядаю цю премію як конкурс або змагання. Знаю серед своїх колег цілий ряд гідних носити звання відповідального лідера без участі в публічних голосуваннях і преміях. Взяти участь вирішила з двох причин: по-перше, трапилася нагода розповісти і власним прикладом показати, як при мінімальному зусиллі і великому бажанні можна змінити на кращий свій маленький соціум. Друга причина: вважаю важливим і навіть визначальним говорити про необхідність і реальні приклади існування соціальної відповідальності у бізнесі, розповідати про позитивні ефекти - дуже часто причиною відсутності змін і розвитку є елементарне нерозуміння або незнання про існування альтернатив. Особисто я вдячна усім колегам, що знайшли час розповісти про свій досвід в цій сфері і читачам, що подарували, продуктивну і, дуже сподіваюся, позитивну альтернативу.

Що ми отримали в результаті: як мінімум більше 1000 чоловік, що взяли участь в голосуванні, повинні були в тій або іншій мірі познайомитися з досвідом учасників у сфері соціальної відповідальності. Звичайно, це не означає, що кожен з нового дня почне застосовувати озвучені колегами ідеї і принципи, але це стане початком розгойдування маятника суспільної свідомості, розуміння як лідерами, так і громадськістю необхідності нехай незначного, але позитивного вкладу кожного з нас в турботу про інших.

І, нарешті, що цей проект для мене? Я чесно можу сказати, що більше, ніж приємна емоція або секундна втіха самолюбності, це поштовх ні в якому разі не зупинятися на досягнутому, не відступати від вже озвучених принципів! Це відправна точка для нових ініціатив! А головне - це натхнення, за яке я вдячна усім і кожному, хто віддав за мене свій голос!"

Сергій Алексеев

Сергій Алексеев :

"Це перший досвід проведення подібного заходу в Україні. Я дуже радий, що брав в нім участь! Соціальні ініціативи серед юристів украй важливі, і я радий, що про це нарешті заговорили! Я вважаю, що у Олени Сотник чудовий проект, і що цей конкурс вона виграла цілком заслужено. Від щирого серця поздоровляю Олену з перемогою і бажаю їй успіхів з її подальшими ініціативами, яких, як мені відомо, вистачить для перемоги в конкурсах по соціальному лідерству ще на багато років вперед! Я і Сергій Боярчуков дуже раді виступити генеральними партнерами цього конкурсу, оскільки соціально відповідальний юридичний бізнес не повинен залишатися непоміченим. Це прекрасний конкурс і відмінна ініціатива! Ми всіляко готові її підтримувати і брати активну участь в її подальшій реалізації!"

Армен Хачатурян

Армен Хачатурян :

"Проект виконав головне завдання - притягнув увагу юридичної професії до необхідності соціальної некомерційної діяльності, яка повинна стати її невід'ємною частиною. Формат конкурсу, проте, на мою думку, спірний. Важливо дати можливість представникам юридичного бізнесу розповісти про досягнення в соціальній діяльності, поділитися проблемами, створити дискусійний клуб по цій темі. Знать, що роблять колеги з інших фірм, - хороший стимул для просування власних соціальних ініціатив, а в цьому і полягає головний приз - користь для професії і суспільства. Формат же конкурсу передбачає визначення кращого. А це частенько неможливо. Що краще - допомагати сиротам, заохочувати заняття скейтбордингом серед дітей або розвивати pro bono проекти і підтримувати українське мистецтво? Та усе архіважливо, оскільки формує громадське благо і свідомість, без яких у суспільства і держави немає майбутнього. А ми усі хочемо, щоб у України воно було! Кожен вибирає, що йому ближче і що краще виходить. Вдячність тим, хто робить це по велінню душі, і бажання зробити щось самому повинно стати головним підсумком проекту".

Слід зазначити, що урочиста церемонія нагородження переможців усіх трьох номінацій Pro Bono Awards 2012 відбудеться 12 грудняде будуть оголошені результати IV Національного конкурсу бізнес-кейсів по КСО, а також номінації "Найкращий внесок у розвиток України", при партнерстві Фонду Рината Ахметова "Розвиток України".

Нагадаємо, що у рамках IV Національного конкурсу бізнес-кейсів по КСО ЮРЛИГА в 2012 році засновує 3 номінації:

Pro Bono Award 2012 - премія за найуспішніший проект юридичної фірми у сфері КСО, реалізований в період з 01.04.2011 по 01.10.2012;

Найпрозоріший сайт юридичної фірми - оцінка веб-сайтів юридичних компаній на предмет діяльності у сфері КСО. В даний момент і до кінця листопада проводиться оцінка сайтів;

Найвідповідальніший лідер в юридичному бізнесі - відкрите голосування серед партнерів юридичних компаній на порталі jurliga.ua.

Національний конкурс бізнес-кейсів з КСО є унікальною українською ініціативою і популяризував кращі практики корпоративної відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини