Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відміна реєстрації декларації про відповідність схвалена Президентом

31 жовтня 2012, 15:24
484
0
Реклама

Президент Віктор Янукович підписав Закон № 5312 - VI "Про внесення змін до деяких законів України про відміну реєстрації декларації про відповідність" (на основі законопроекту № 11242)метою якого є недопущення невиправданих додаткових витрат часу і засобів виробниками - суб'єктами господарювання на реєстрацію декларацій.

Законом вносяться зміни в ст.32 Закону про стандарти, технічні регламенти і процедури оцінки відповідності і відміняється обов'язкова реєстрація в центральних органах виконавчої влади декларації про відповідність. Також внесені зміни до законів про підтвердження відповідності, про захист прав споживачів - відносно виключення вимоги вказувати в супровідних документах реєстраційні номери декларацій.

Довідка. Європейським законодавством у сфері технічного регулювання, раніше Директивами Нового підходу, не передбачається реєстрація декларацій в державних органах. Іноземний виробник самостійно під власну відповідальність складає декларацію про відповідність продукції вимогам відповідних директив і зберігає в комплекті документацію на продукцію. Декларація пред'являється тільки у разі запиту з боку контролюючих органів. На виробника покладається основний обов'язок - маркірувати кожну одиницю продукції знаком ЦЕ
.

Закон набуде чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини