Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується повернути землі місцевому самоврядуванню

12 жовтня 2012, 11:54
114
0
Реклама

6 вересня 2012 року ВР внесла зміни до деяких законодавчих актів по розмежуванню земель державної і комунальної власності. Разом з позитивними моментами, як проведення розмежування земель державної і комунальної власності за принципом "через закон", ухвалений Закон містить в собі положення, які неодмінно відіб'ються негативно на системі місцевого самоврядування в Україні, вважає народний депутат Оксана Билозир.

Законом визначено, що усі землі, що знаходяться на території місцевих радале не входять в землі населених пунктів, залишаються у власності держави. Таким чином, матеріальна основа місцевого самоврядування істотно зменшена.

У зв'язку з цим, законопроектом 11318 передбачається визнати право комунальної власності на усі землі, розташовані за межами населених пунктів в межах територій сільських, селищних, міських рад, окрім: земельних ділянок, які використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких дана Верховною Радою; земель зон відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення, що піддалися радіоактивному забрудненню внаслідок Чорнобильської катастрофи; земельних ділянок приватної власності.

На думку автора, ухвалення законопроекту дозволить істотно розширити матеріальну базу місцевого самоврядування і поліпшити соціально-економічну ситуацію в селах і малих містах.

3 жовтня В. Янукович підписав цей Закон, яким також вводиться Земельний банк. Детальніше про процес прийняття читайте в матеріалі: "Земельний банк ще раз узаконений". Крім того, підписаний Закон про земельний банк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини