Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині суди вимагають тільки оригінал платежки по судовому збору

8 жовтня 2012, 14:14
243
12
Реклама

Завдяки листу Вищого господарського суду загострилася існуюча проблема з приводу того, що в якості доказу оплати судового збору може бути прийнятий тільки оригінал платіжного документу. Таким чином, поставлений хрест на практиці додатки до позовів копій платежек, оскільки навіть нотаріально завірена копія суд не задовольнить. Проте, і бухгалтерія вимагає оригінал платежки. Щоб не виникло проблем з податковою при черговій перевірці - таким чином, виникає ситуація, коли один і той же документ потрібний в двох місцях одночасно.

Платіжний документ по судовому збору - це святе… Не можна не представити його до суду, але не можна його не віддати і у бухгалтерію, що робити в цій ситуації? Юрист, як завжди виявився "між двох вогнів".

Як вижити юристові в такій ситуації і не вступити в конфлікт ні з ВХСУ, ні з ГНСУ? Це питання, а також інші питання, що виникають при поданні позовів до господарських судів, освітлюються в системах ЛІГА :ЗАКОН більш повно.

_______________________________________________________________________________________________________________

Якщо ви не є абонентом систем ЛІГА :ЗАКОНто все одно зможете ознайомитися з усіма аналітичними матеріалами і консультаціями фахівців з цієї тематики, безкоштовно встановивши на тест систему ЛІГА :ЗАКОН. Проте, якщо ви вже зважилися на купівлю системи, то підключившись в період по 12 жовтня заощадите до 4 800 грн. на підключенні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини