Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опитування: ініціатива Ю. Павленко про відміну таємниці усиновлення не користуватиметься підтримкою громадян

5 жовтня 2012, 15:29
131
1
Реклама

Як повідомлялося раніше ЮРЛИГОЙ, Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко після виборів має намір внести на розгляд парламенту законопроект про відміну таємниці усиновлення. Відповідні зміни до Сімейного кодексу дозволять впровадити контроль за умовами проживання і виховання усиновлених дітей із залученням широкого круга фахівців.

"Таємниця усиновлення позбавляє посадовців можливості отримати об'єктивну інформацію про те, як живе і розвивається дитина, навіть якщо він знає про усиновлення. Фактично, у зв'язку з наявністю таємниці усиновлення, яка жодним чином не впливає на гармонійний розвиток дитини в сім'ї, девальвується функція нагляду держави за сім'ями, які усиновили дітей - вважає Ю. Павленко. - Таємниця усиновлення більше захищає права батьків, а не дітей. Усиновлення це право дитини на виховання в сім'ї, а не право дорослих усиновити дитину. Конвенція ООН надає дітям право знати об своїх біологічних батьків з моменту народження, а у нас це право у дитини з'являється лише в 14 років".

ЮРЛИГА вирішила з'ясувати: чи користуватиметься ініціатива політика підтримкою українських громадян? В ході опитування, проведеного на сайті з'ясувалося, що більше половини (51,1%) тих, що проголосували категорично проти цієї пропозиції. Третина тих, що проголосували (33,1) бачить в словах політика раціональне зернопроте вважає ідею "сируватою". І лише тільки 15,8% підтримують політика, вважаючи, що дитина має право знати рідних батьків з дитинства.

В ході цього голосування взяли участь 1182 людини.

Відносно результатів інших опитувань ЮРЛИГИ читайте матеріали:

Закон про мови - це політичні спекуляції

Більшість юристів упевнена, що зможуть розбагатіти лише за наявності зв'язків у владі

Українські адвокати не готові надавати безкоштовну вторинну правову допомогу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини