Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фото дня : презентована фундаментальна наукова праця по історії адвокатури України

28 вересня 2012, 16:31
464
0
Реклама

Учасники презентації зійшлися в думці, що сьогодні існує велика потреба в поверненні адвокатурі належного статусу і поваги суспільства. Повернення до витоків адвокатської професії, усвідомлення ролі адвокатів в процесах створення держави Україна, а також системне вивчення досвіду і досягнень українських юристів минулих віків особливо важливе для консолідації адвокатських кругів і виховання нового свідомій генерації адвокатів.

Валентин Гвоздийкерівний партнер ЮФ "Гвоздий і Оберкович"Віце-президент Асоціації адвокатів України, підкреслив особливе значення виходу монографії для глибшого розуміння сучасниками значення адвокатської професії з часів її активного становлення в Україні. Він також відмітив індивідуальний вклад Костя Левицкого у формування правових основ української державності в усіх гранях його неабиякої особи - як адвоката, як ученого-правознавця, а згодом - як парламентаря.

Автор монографії Ірина Василикдоцент кафедри громадських і політичних дисциплін Київського університету управління і підприємництва, кандидат історичних наук, з особливим захватом розповіла присутнім про роботу над книгою, яка тривала більше 10 років, і рядом архівних досліджень по усій Україні, що передували її виходу. За словами Ірини Василик, досліджена біографія Костя Левицкого краще характеризує "адвокатську епоху" XIX ст. - рівень підготовки кадрів, тодішню адвокатську етику, юридичну пресу, суспільно-просвітницьку, економічну і політичну діяльність адвокатів.

Читайте також матеріал: ААУ призвала вивчити історію адвокатури України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини