Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні знову намагаються заборонити пакети

14 вересня 2012, 16:07
291
6
Реклама

Минрегион зробив ще одну спробу заборонити маленькі кульки. Згідно з опублікованим законопроектом, в Україні пропонується заборонити виробництво, використання полімерних пакетів, а також ввести обмеження на їх ввезення (більше 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону)платне або безкоштовне поширення на її території (окрім транзиту вантажів, або ввезених до 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону).

Полімерний пакет - разова споживча м'яка упаковка, що має корпус у формі рукава, з дном і відкритим верхом, місткістю до 20 дм3 (згадки про товщину пакету немає).

Заборона не поширюється на біологічні полімерні пакети, які розкладаються.

Це друга редакція законопроекту, який покликаний обмежити використання поліетиленових пакетів, запропонована Минрегионом. Перша припускала також заборону виробництва, використання; ввезення - більше 50 одиниць однією особою; і платного або безкоштовного поширення (окрім транзиту вантажів) окремих видів упаковки : пакетів тривалого розкладання, об'єм яких менше 20 літрів, а також з товщиною матеріалу менше 0,025 міліметра; пакетів, які розкладаються, об'єм яких менше 10 літрів, з товщиною матеріалу менше 0,015 міліметра.

Постраждають від ухвалення цього Закону в Україні підприємства, які роблять кульки. Але у них залишиться ще виробництво великих пакетів. До речі, фінансування заходів по обмеженню звернення полімерних пакетів, згідно з проектом, здійснюватиметься за рахунок засобів виробників, імпортерів полімерних пакетів, торгових мереж і суб'єктів оптово-роздрібної торгівлі (як саме - не вказано). Передбачається, що Закон набуде чинності через рік з дня його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини