Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Клименко домовився про безкоштовну подачу електронної звітності в податкову

13 вересня 2012, 10:44
233
3
Реклама

З метою спрощення подачі електронної звітності в органи податкової Олександр Клименко підписав меморандум з провідними компаніями на ринку електронного документообігу. "Ми зробили усе для того, щоб робота здійснювалася без почуття, що податковий інспектор коштує за спиною. Важливим кроком стало відкриття центру сертифікації електронних ключів, за допомогою якого підприємцям надали можливість безкоштовно отримати програмне забезпечення для подальшої подачі електронної звітності. І для того, щоб можливість подавати електронну звітність безкоштовно отримали усі, підписується меморандум з компаніями, що представляють 80% ринку", - відмітив глава ДПС. Інших 20% представників ринку пан Клименко наполегливо запрошує співпрацювати.

А. Клименко : "Ринок цінних паперів вимагає наведення ладу в частині оподаткування"

Згідно домовленості, в пакеті послуг компаній, що підписали меморандум буде передбачений програмний продукт, який дозволить їх клієнтам безкоштовно подавати звітність в податкову. Підприємці отримають безкоштовне програмне забезпечення і постійно зростаючу якість пакету додаткових послуг. Крім того, буде створений робочий гурт з фахівців ДПС і компаній, яка займатиметься питаннями вдосконалення подачі звітності і електронних сервісів.

Біля кожного співробітника Центру невеликий портрет Президента.

До Меморандуму приєдналися ТОВ "АйФин", ТОВ "Український сертифікаційний центр", ТОВ "Центр сертифікації ключів" Україна", ЧАО "ИВК", ТОВ "К-Технолоджи", ТОВ "Інтелект - Сервіс", ТОВ "Софтвер Протекшн", ПАО "Центр комп'ютерних технологій "ИнфоПлюс", ПАО "Інститут інформаційних технологій", ПАО КБ "Приватбанк" і інші.

Перший центр обслуговування платників податків був відкритий в червні минулого року. По словах А. Клименка робота по розподілу функцій на бек-офис і фронт-офіс вже майже завершена. Відкриттів учора в Печерському районі м. Києва Центр став 458-им по рахунку.

Відкритий 458-й Центр обслуговування платників податків

Також, глава ДПС відмітив, що ринок цінних паперів вимагає наведення ладу в частині оподаткування і повідомив, що готується відповідна узагальнювальна податкова консультація . Не дає спокою головному податківцеві країни і той факт, що оборот на цьому ринку десь близько трильйона, а до бюджету поступає дуже мало. Він збирається виправити цю ситуацію і добитися значного збільшення надходжень до бюджету від таких компаній.

Що ж до можливого скорочення податкових пільг, а також ініціативи Колесникова відносно введення пільг для компаній, що займаються дорожнім будівництвом, то позиція податковою така: необхідно проаналізувати ефективність існуючих пільг, а вже потім думати про введення ще якихось.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини