Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Центри безкоштовної правової допомоги працюватимуть з адвокатами по цивільно-правових договорах

26 липня 2012, 10:47
292
0
Реклама

У Україні будуть створені республіканський, обласні і міські центри за поданням безкоштовної вторинної правової допомоги в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі відповідно. Це передбачається в наказі Мінюсту від 2 липня 2012 року № 968/5.

Такі центри повноцінно запрацюють з 1 січня 2013 рокурозповів ЮРЛИГЕ Андрій Вишнєвськийкерівник Координаційного центру по наданню правової допомоги, на який і покладений обов'язок виконання цього наказу. Центри виконуватимуть три функціїбезпосередньо спрямовані на кінцевого споживача послуг юридичної допомоги :

Андрій Вишнєвський

- забезпечення захисником усіх затриманих;
- забезпечення залученні захисника за призначенням;
- розгляд звернень незаможних після правової допомоги і призначення адвоката тим, хто має на нього право.

Крім того, центри правової допомоги покликані виконувати і одну підтримувальну функцію - укладення і адміністрування контрактів і договорів з адвокатами.

Як повідомив А. Вишнєвський, зараз відбувається облаштування приміщень для перших 27 центрів, побудова єдиної комплексної інформаційно-телекомунікаційної системи забезпечення надання безкоштовної правової допомоги, набір персоналу центрів, .

Положення про центри затверджено наказом Мінюсту, там же містяться і кваліфікаційні вимоги до їх директорів. Штат центрів формуватиметься поетапно і зрештою повинен складати 15 - 20 штатних працівників - не адвокатів. Адвокати працюватимуть по цивільно-правових договорах з центрами, роз'яснив представник Мінюсту.

Згідно змінам у вищезгаданий наказ, внесеним 18 липня, центри безкоштовної правової допомоги будуть створені як територіальні відділення Координаційного центру по наданню правової допомоги Міністерства юстиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини