Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Програма переходу України на e - government буде розроблена до кінця року

13 липня 2012, 17:39
292
0
Реклама

Перший помітний крок, який належить зробити державі у напрямі електронного документообігу, - це об'єднання усіх 40 існуючих в країні державних реєстрів в єдину систему. НКРС з початку року вже провела декілька ознайомлювальних семінарів для чиновників з різних відомств (Пенсійного фонду, МВС, Держмитслужби).

Суть проекту полягає в тому, що відомства зможуть вільно обмінюватися даними, завдяки чому українці будуть звільнені від подачі одній і тій же інформації в різні організації.

Проте чиновникам впровадження цієї системи обіцяє не лише спрощення роботи, але і серйозні скорочення. Тільки один Центрвиборчком задіює на постійній основі близько 2,5 тис. співробітників, які вносять в систему інформацію про виборців.

Наступний крок на шляху до e - government - створення так званого єдиного вікна. По факту це має бути єдиний портал, на базі якого виявляються адміністративні послуги усіх відомств. Громадяни зможуть робити через нього запити, подавати інформацію, отримувати електронні документи і довідки.

Глава Українського мережевого інформаційного центру Юрій Гончарук повідомив про недавнє доручення уряди відносно його створення. Цим проектом повинно зайнятися Госинформнауки, але усе за традицією упирається у відсутність фінансування національного проекту по інформатизації держорганів.


Джерело:
proIT.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини