Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниця роз'яснила в яких випадках не застосовується гарантія забезпечення платежів при ввезенні товарів по періодичній митній декларації

7 липня 2012, 13:34
358
0
Реклама

Як вказує у своєму листі Служба, оформлення митним органом тимчасової або періодичної митної декларації передбачає необхідність виконання певних вимог ТЧУ. При цьому, згідно частини першої статті 289 Кодексу, у разі ввезення товарів на територію України обов'язок по сплаті митних платежів виникає з моменту фактичного ввезення цих товарів на митну територію країни.

Враховуючи, що періодична митна декларація подається митниці до моменту ввезення товарів на митну територию України, вимоги частини десятої статті 260 ТЧУ (відносно сплати митних платежів) не поширюється на оформлення періодичної митної декларації.

В той же час, відповідно до ст. 305 розділу Х ТЧУ надання митним органам забезпечення сплати митних платежів є обов'язковим при ввезенні на митну територию/при переміщенні на територии України прохідним або внутрішнім транзитом товарів за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів.

Таким чином, у своєму листі Служба приходить до висновку, що у разі відсутності товару в вказаному переліку, гарантія забезпечення сплати митних платежів при ввезенні товарів по періодичній митній декларації не застосовується.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини