Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В четвер депутати розглянуть законопроект про податок на розкіш

3 липня 2012, 09:52
173
1
Реклама

У цей четвер на порядок денний винесений розгляд 4-ех законопроектів, що стосуються податку на розкіш. Як повідомлялося раніше, в парламенті зареєстрований законопроект Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно оподаткування багатства і предметів розкоші" (№ 10588)за допомогою якого уряд планує притягнути до державного бюджету 500 млн. грн. Окрім цього в парламенті зареєстровано ще 3 схожі проекти.

Згідно з проектом № 10588, сплачувати податок у розмірі 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі (зараз близько 20 грн.) пропонується за квартири загальною площею понад 200 кв. м, дачні будинки і котеджі загальною площею понад 500 кв. м і об'єкти житлової нерухомості у власності одного платника податків понад 600 кв. м.

Також Кабмін ініціює стягування 40% податку від вартості легкових автомобілів, що купуються в Україні або ввозяться в країну, об'ємом більше 3990 куб. см, мотоциклів об'ємом більше 995 куб. см, судів (в т.ч. яхт) з двигуном потужністю понад 75 кВт, літаків і вертольотів.

Дорогоцінні вироби, годинник, мобільні телефони дорожче 50 мінімальних зарплат (мз), зброя дорожче 20 мз, хутряні вироби дорожче 40 мз і предмети мистецтва і антикваріату дорожче 50 мз передбачається обкладати по ставці 10% від вартості при купівлі або ввезенні.

Проте, як повідомляють засоби масової інформації, деякі представники парламентської більшості заявляють про свої наміри не підтримувати цей законопроект, оскільки документ, на їх думку, не вирішить проблем з виплатами чорнобильцям і з наповненням Пенсійного фонду.

Джерело: Лівий берег

Читайте також: Податок на розкіш: хто і за що повинен платити?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини