Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пленум ВССУ : про терміни подачі касаційних скарг

2 липня 2012, 14:55
348
1
Реклама

Відповідно до статті 325 ГПК касаційна скарга може бути подана в течію двадцяти днів з дня набирання законної сили рішення (постанови) апеляційного суду. ВССУ вказуєщо це положення поширюються також на випадки, коли апеляційний суд оголосив тільки вступну і резолютивну частині рішення.

Також це стосується випадків, коли справа розглянута у відсутність в судовому засіданні особи, що брала участь в справі і яке оскаржить судове рішення. Отже, числення терміну касаційного оскарження починається з наступного дня після проголошення апеляційним судом судового рішення.

Проте, при цьому, якщо недотримання таких термінів було пов'язане з діями (бездействиями) суду, наприклад, особу не повідомили належним чином про час і місце судового засідання або не відправили впродовж двох днів з дня складання повного судового рішення його копію, то ці обставини можуть бути основою для відновлення терміну на касаційне оскарження.

В цьому випадку суд повинен встановити причинно-наслідковий зв'язок між неправомірним діяльністю суду і фактом пропуску терміну (наприклад, встановити, що дії або бездіяльність суду привели до того, що саме ця особа не змогла подати касаційну скаргу вчасно).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини