Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Януковича ввели в оману чиновники з Адміністрації?

22 червня 2012, 15:07
383
8
Реклама

Віктор Янукович повернув на доопрацювання прийняті Верховною Радою 24 травня 2012 року довгождані закони про податкові пільги для IT- бізнесу (детальніше про це читайте в матеріалі ЮРЛИГИ). Таке рішення Президента уразило представників галузі.

Індустрія програмного забезпечення стратегічно важлива для України, відмітив гендиректор "ABBYY Україна" Віталій Тищенко. Ухвалені закони були збалансовані - розвивали галузь, сприяли детінізації бізнесу, залученню інвестицій, зменшенню "витоку мізків". Крім того, в законах прописані перешкоди для зловживань і з боку бізнесу, і з боку держави, запевнив експерт. Але в пропозиціях Президента з "бухгалтерським тоном" цей баланс руйнується.

Віталій Тищенко


Глава Радого з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій Ігор Лисицкий звернув увагу, що з п'яти президентських поправок - одна технічна, а з двома представники галузі згодні (про перевірки і стосовно визначення терміну "програмна продукція"), але інші дві - про ЕСВ і прибутковий податок - принципові. В цілому ж текст пропозицій містить методично неправильні розрахунки. Зокрема, незрозуміло поява цифри 6 мільярдів гривен в якості можливих втрат ПФУ. Корупційною і дискримінаційною складових в законах експерт взагалі не знаходить.

Ігор Лисицкий


"Коли ми займалися розробкою проектів, ми вірили, що нас чекає підтримка з боку Президента України. Навіть незважаючи на подію, наша віра доки непохитна" - сказав И. Лисицкий і звернувся до Президента: "Віктор Федорович, ми просимо Вас про особисту зустріч, оскільки не віримо чиновникам, що засіли в апараті Адміністрації". Саме тим, що Президента ввели в оману чиновники з АПУ, експерти і пояснюють накладення вето.

Якщо закони про пільги для IT- індустрії успішно запрацюють, таку практику потім можна буде розповсюдити і на інші галузі з урахуванням їх специфіки, відмітив перший замголови Радого з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій Андрій Бирюков.

"Закони мають бути ухвалені і почати діяти невідкладно", - упевнений В. Тищенко.

Рішення Президента уразило IT- галузь

Представники IT- бізнесу і юристи роздумують, що робити далі

Більше фото на Фейсбук-сторіночці ЮРЛИГИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини