Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Землі державної і комунальної власності планується розмежувати

23 травня 2012, 12:20
94
0
Реклама

Законопроектом № 10043 передбачається внесення змін до Земельного кодексу України, Закон "Про землеустрій", "Про державну експертизу землевпоряджувальної документації", а також інші законодавчі акти.

Основною метою документу є відмова від розробки проектів землеустрою по розмежуванню земель державної і комунальної власності, проектів землеустрою відносно формування земель комунальної власності, і проведення розмежування земель державної і комунальної власності за принципом "через закон".

Зокрема, законопроектом пропонується розмежувати землі держвласності на землю держави і землі комунальної власності. При цьому землями комунальної власності визначені усі землі в межах сіл, селищ, міст, окрім земельних ділянок, що знаходяться в постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, а також земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що знаходиться в державній власності. Усі інші землі (окрім земель приватної власності) через закон залишаться в державній власності.

Із цього приводу замголови Госземагентства Євгеній Бердников відмітив: законопроектом також врахований той факт, що сьогодні певна кількість проектів землеустрою по розмежуванню земель державної і комунальної власності знаходиться в процесі розробки. Таку документацію пропонується зробити складовою частиною схем землеустрою і техніко-економічних обгрунтувань використання і охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою відносно благоустрою території населених пунктів, матеріалів інвентаризації земель, а також іншої документації по землеустрою. Тобто, результати проектних робіт, виконаних в процесі розробки проектів землеустрою по розмежуванню земель державної і комунальної власності, будуть використані при розробці іншої планувальної документації по землеустрою, необхідної державі і територіальним громадам.

Джерело:
Державне агентство земельних ресурсів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини