Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про держмито ухвалений в першому читанні

23 травня 2012, 10:15
166
0
Реклама

Законопроект № 9737 визначає платників державного мита, об'єкти її стягування, розміри ставок, порядок сплати і випадки повернення платникам сплачених сум, преференції по сплаті мита і тому подібне .

Ставки державного мита збережені в розмірах, встановлених діючим на сьогодні Декретом Кабмінутакож повністю залишився перелік пільг.

Новелою законопроекту є чітке визначення терміну і змісту державного мита : це плата за дії (послуги) уповноважених законом на те органів, яка стягується на усій території України за здійснення дій і видачу документів, що мають юридичне значення.


Також проектом запропоновано введення стягування державного мита за проведення держреєстрації права власності на нерухоме майно, речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно. Такі новації пропонується ввести з 1 січня 2013 року.

Законопроектом визначений і винятковий перелік об'єктів стягування державного мита. Так, державне мито сплачується за здійснення нотаріальних дій, реєстрацію актів цивільного стану, видачу паспортних документів, реєстрацію місця проживання, проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжили, операцій з цінними паперами, операцій, здійснюваних на товарних біржах з продажу об'єктів нерухомого майна, що знаходяться у власності громадянина, публічних торгів (аукціонів, тендерів), видачу дозволів на право полювання і рибальства, видачу охоронних документів (патентів і свідчень), а також інші дії, що мають юридичний значення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини