Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін завершує імплементацію Митного кодексу

21 травня 2012, 17:54
149
1
Реклама

Так, затверджений Порядок інформаційного обміну між Державною митною службою і іншими органами державної влади за допомогою електронних засобів передачі інформації. Документ вводить декларативний принцип використання документів, необхідних для здійснення митного контролю і оформлення товарів і транспортних засобів, переміщуваних через митний кордон України, і декларованих по електронних вантажних митних деклараціях. Тобто документи, необхідні для здійснення митного контролю і оформлення, органи державної влади передаватимуть в Держмитслужбу в електронному вигляді, а відомості про такі документи будуть вказані в митній декларації.

Уряд схвалив Порядок ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльностіякий визначає процедуру ведення УКТЗЕД. Окрім цього, затверджений перелік товарів (з вказівкою їх опису і коду згідно УКТЗЕД), на які встановлені обмеження по переміщенню через митний кордон України. Серед таких товарів наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, культурні цінності, дослідницькі сорти рослин, товари військового призначення і подвійного використання і тому подібне

Кабмін прийняв постанову про затвердження форми митної декларації для письмового декларування товарів, переміщуваних через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних і інших потреб, не пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності.

Також визначені об'єми і порядок ввезення громадянами на митну територію України продуктів харчування для власного споживання (зокрема на людину може бути ввезено продовольства на суму не більші, ніж 200 євро) і затверджений перелік пунктів пропуску через державний кордон України, в яких здійснюється переміщення товарів через митний кордон.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини