Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві відкрили IV Конкурс бізнес-кейсів з корпоративної соціальної відповідальності

21 травня 2012, 11:45
126
0
Реклама

Національний конкурс бізнес-кейсів з корпоративної соціальної відповідальності є унікальною українською ініціативою, яка популяризувала кращі практики корпоративної соціальної відповідальності (КСО) з 2009 року. За цей час було зібрано більше 100 кейсів компаній, що увійшли до публікацій "Практики КСО в Україні" (2009, 2010, 2011) і першої комплексної книги про соціальну відповідальність "КСО : моделі і управлінська практика".

Нагадаємо, що соціальні практики компаній оцінюються в таких номінаціях: трудові стосунки, розвиток громад, стосунки із споживачами, захист довкілля, права людини, комунікації по КСО, організаційне управління.


Потрібно відмітити, що конкурс бізнес-кейсів з КСО вже давно вийшов за межі України і свого часу був представлений в Румунії, США, Молдавії, Бельгії, Норвегії. Цього року кращі КСО-кейси компаній будуть представлені у Вашингтоні під час щорічної конференції, яку організовує фонд "УКРАИНА-США". Це, безумовно, важливий крок в поліпшенні бізнес репутації України.

Щорічно під час урочистого відкриття Національного конкурсу бізнес-кейсів експерти, представники компаній, університетів, бізнес-шкіл, громадських організацій збираються для обговорення важливих тим соціальній відповідальності. Цього року дискусія була присвячена темі нефінансової звітності компаній. У всьому світі щорічно готується більше 6 000 нефінансових звітів і ця цифра динамічно росте. Європа готує 1000 нових звітів щорічно, а в Данії необхідність обнародування нефінансових показників закріплена на законодавчому рівні.

Також під час заходу відбулася світова презентація сайту Глобального Індексу Прозорості, унікальної ініціативиза допомогою якої ви зможете дізнатися наскільки компанії в різних країнах відкриті для суспільства, а також детально вивчити ситуацію в українському бізнесі (у тому числі по секторах).

Про конкурс бізнес-кейсів з КСО: Мета Конкурсу - представити рішення компаній у сфері корпоративної соціальної відповідальності як складену бізнес-стратегії компаній. Проводиться четвертий рік підряд за підтримки компаній "Эрнст энд Янг" (генеральний партнер), МТС Україна (мобільний партнер). Міжнародний партнер - фонд "УКРАИНА-США".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини