Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова повідомляє про скорочення числа перевірок підприємців

16 травня 2012, 17:28
118
0
Реклама

По словах Олександра Клименкоз початку поточного року податковими органами перевірено 618 підприємств малого бізнесу, які застосовують реєстратори розрахункових операцій. Це в 15 разів менше відповідного показника минулого року.

"Такі перевірки є крайнім засобом дії на недобросовісних підприємців. До того ж більшість з них проводиться по заявах громадян або за інформацією інших державних органів про наявність правопорушень на господарських об'єктах платників" податків, - відмітив голова ДПС.
Варто відмітити, що з початку року усього проведено 5977 перевірок суб'єктів підприємництва, які здійснюють розрахунки в готівковій формі. В порівнянні з минулим роком їх кількість також скоротилася - на 70,5 відсотка (на 14305 перевірок).
В той же час, в порівнянні з 2011 роком зменшилися в 2,2 разу і суми донарахованих штрафних санкцій до порушників. З початку року за виявлені порушення до суб'єктів підприємництва застосовано штрафних санкцій на суму 28,9 млн. грн., що на 34 млн. грн. менше, ніж за такий же період минулого року.

Джерело: ГНСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини