Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про захист учасників ИСИ ухвалений в першому читанні

16 травня 2012, 10:00
143
0
Реклама

Учора ВР прийняла в першому читанні за основу законопроект № 10087 відносно захисту майнових інтересів учасників термінових ИСИ.

Законопроект передбачає продовження терміну діяльності термінового ИСИ з метою захисту майнових інтересів учасників від втрат внаслідок зниження вартості їх інвестицій в умовах кризи фінансового ринку.

Проектом пропонується чітко визначити органи, які мають право приймати відповідні рішення, - ці загальні збори акціонерів корпоративного ИСИ або наглядова рада пайового ИСИ, а у разі його відсутності - уповноважений орган компанії з управління активами такого ИСИ. Законопроект також регулює питання викупу цінних паперів у учасників пайового ИСИ, які не згодні з рішенням про продовження терміну діяльності, усуваючи тим самим пропуск діючого Закону. З метою попередження маніпуляцій з цінними паперами ИСИ, пропонується обмежити викуп таких цінних паперів тією їх кількістю, яка знаходилася у власності учасника на момент ухвалення рішення про продовження терміну діяльності фонду.

Крім того, законопроектом пропонується виключити заборону повторного ухвалення рішення про продовження терміну діяльності термінового ИСИ за умови здійснення розрахунків з усіма охочими, які вирішили вийти із складу учасників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини