Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС: співробітники міліції мають бути бездоганними

16 травня 2012, 09:40
188
15
Реклама

Як мовиться в тексті документу, Правила спрямовані, окрім іншого, на інформування громадян про норми поведінки, які вони "повинні вимагати" від працівника міліції.

Згідно з наказом, поведінка працівника органів внутрішніх справ завжди і за будь-яких обставин має бути бездоганним. Від співробітника чекають уміння постійно контролювати своя поведінка, почуття і емоції, не дозволяючи недоброму настрою або дружнім почуттям впливати на службові рішення, а також залишатися за будь-яких обставин чесним і непідкупним.

При виявленні протиправних дій і їх припиненні працівник зобов'язаний пояснити правопорушникові, якщо дозволяє обстановка, у тактовній і переконливій формі причину його затримання; давати роз'яснення правопорушникові про неправомірність його дій доброзичливо, переконливо і ясно, посилаючись на відповідні вимоги нормативно-правових актів.

У спілкуванні з громадянами з боку працівника недопустимі необгрунтовані перевірки паспортів і інших документів.

Автори наказу закликають співробітників МВС пам'ятати, що "аморальна поведінка, нерозбірливість і неохайність в особистих стосунках, відсутність навичок самодисципліни і розбещеність, балакучість і незібраність завдають непоправної шкоди його власної репутації і авторитету органів внутрішніх справ в цілому".

Правила нагадують співробітникам про те, що застосовувати фізичну силу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю можна тільки у випадках, передбачених законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини