Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минагропром: в 2012 році повинен заробити прозорий ринок землі

11 травня 2012, 17:56
209
0
Реклама

Одним із завдань Міністерства аграрної політики і продовольства України на 2012 рік є впровадження ринку земель, повідомляє прес-служба Минагропрома.

В процесі підготовки законопроекту про ринок земель до другого читання у Верховну Раду поступили тисячі пропозицій і зауважень, які зараз обробляються. Проте для реформування усього аграрного сектора необхідно прийняти ще ряд нормативних документів. Про це 11 травня, на засіданні Ради Аграрного союзу України, заявив заступник Міністра аграрної політики і продовольства Олександр Сень.

"Закон передбачає ряд основних положень, зокрема про те, що землею сільськогосподарського призначення володітимуть виключно українці, а її площа не може перевищувати 100 га. Також для попередження спекуляцій буде встановлена висока процентна ставка державного мита на повторний продаж землі у розмірі 100% нормативної грошової оцінки земельної ділянки в перші три роки після укладення договору купівлі-продажу. Що стосується оренди землі, то вона буде обмежена 10% від площі сільгоспугідь на території району "- повідомив Олександр Сень.

Планується, що цього року буде завершене створення єдиного державного кадастру. Для цього в усіх регіонах створюється відповідна матеріальна база і ведеться наповнення кадастру даними. Минагрополитики також вживає заходи для усунення дублювання повноважень між Госземагентством і Центром державного кадастру.

"Ми працюємо над тим, щоб зменшити термін оформлення і понизити плату за адміністративні послуги для громадян України і юридичних осіб. Розмежування повноважень Госземагентства і Центру державного кадастру сприятиме цьому "- відмітив замміністра.

Також для впровадження ринку земель необхідно ухвалити Закон "Про грунти і їх родючість", проект якої найближчим часом розглядатиметься в парламенті і Закон "Про продовольчу безпеку", проект якого допрацьовується в парламенті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини