Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Гослекслужбе обговорили вимоги до аптек, що здійснюють доставку ліків

11 травня 2012, 09:30
170
0
Реклама

У Державній службі України по лікарських засобах відбулося обговорення з громадськими організаціями питання забезпечення фізичної доступності лікарських засобів, зокрема, відносно впровадження вимог, за умови виконання яких суб'єкти господарської діяльності могли б доставляти лікарські засоби за адресою споживача.

Як відмітив директор департаменту держрегулювання оптової і роздрібної торгівлі лікарськими засобами Олександр Кропивныйостаннім часом в Гослекслужбу поступають чисельні звернення громадян України відносно розвитку послуги "Ліків на замовлення". Аналіз відмічених звернень показав, що вони поступають з регіонів і населених пунктів, де відкриті аптечні заклади в кількості, яка дозволяє забезпечити фізичну доступність лікарських засобів.

Учасники зустрічі вирішили, що право надавати послугу доставки ліків на замовлення за адресою споживача може бути надано виключно аптечним закладам, які мають діючу ліцензію. Представники громадськості погодилися, що доставка ліків сприятиме збільшенню фізичної доступності для громадян, особливо тих, хто з різних причин не може вільно пересуватися по місту.

Крім того, представники відомства і громадських організацій відмітили необхідність постійного нагадування громадянам про небезпеку купівлі лікарських засобів в установах, що здійснюють продаж ліків, не маючи на це ліцензії, оскільки безлицензионная торгівля ліками несе пряму загрозу здоров'ю і життю громадян.

В ході зустрічі сторони домовилися, що найближчим часом представники громадських організацій нададуть свої пропозиції за конкретними вимогами до транспорту і персоналу, який повинен здійснювати доставку лікарських засобів на адресу замовника.

Джерело:
Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини